26 octubre, 2021

Tac Osona realitza els treballs de recuperació de la vegetació autòctona fluvial a les Masies de Roda

Aquest octubre Tac Osona ha iniciat els treballs de millora mediambiental per recuperar l’arbrat fluvial autòcton i eliminar les espècies vegetals invasores de la ribera del riu Ter al seu pas pel camí dels Pous a les Masies de Roda.

L’actuació, que ha estat possible gràcies a una col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament de les Masies de Roda, Tac Osona i Cuberta Serveis Funeraris, vol afavorir la recuperació de la vegetació autòctona de ribera del riu Ter al llarg d’uns 300 m.

Els treballs consisteixen en la condicionament del terreny, la plantació d’arbres autòctons típics de riera com el salix alba, salix elaeagnos, salix purpurea, alnus glutinosa, fraxinus excelsion i sorbus, entre d’altres, així com el reg i el manteniment de la zona durant un any per assegurar-ne el bon arrelament.

En el marc d’aquesta actuació, el passat diumenge 24 d’octubre es va celebrar la 1a Festa de l’Arbre de les Masies de Roda, que va consistir en una caminada de 2 km i una primera plantada d’arbres autòctons oberta a la ciutadania que grans i petits van gaudir de valent. Una jornada festiva i de conscienciació mediambiental que va comptar amb el suport dels Amics i amigues de la natura de Roda de Ter i les Masies.

El projecte suposarà una inversió de 9.458 euros que seran finançats per l’Ajuntament de les Masies de Roda i majoritàriament per Cuberta Serveis Funeraris, en el marc de les accions de sostenibilitat mediambiental i social de l’empresa, on s’inclouen aspectes com la millora de l’entorn, la utilització de materials biodegradables o reciclats, l’autogeneració i l’estalvi energètic, i el control i compensació de les emissions.

La iniciativa neix amb la intenció de poder tenir continuïtat i poder seguir fent intervencions d’aquest tipus en diferents zones vora Ter.

També pot interessar-te...