21 febrer, 2022

Tac Osona crea un programa informàtic que permet digitalitzar la gestió de brigades de treball

Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs, ha dissenyat i implementat un software que permet organitzar la gestió de les brigades de feina. Es tracta del TacProd, un programa web usable que, per una banda, permet planificar i controlar el temps i grau de compliment així com el nivell de servei de les feines compromeses, i per altra banda, a través del telèfon mòbil, saber les tasques a realitzar i validar les realitzades, introduir les incidències ocorregudes durant la prestació del servei i assignar recursos a cada ordre de treball. Aquest software incorpora tecnologia NFC i QR per agilitzar els processos i permet integrar-se amb altres softwares per tal de no haver de duplicar la introducció de dades.

“El TacProd ha suposat un pas més cap a la transformació de l’organització, digitalitzant i racionalitzant els processos que l’organització està duent a terme al seu dia a dia” explica un dels creadors del programa i responsable de l’àrea de neteja de Tac Osona Josep Tarrés. Per exemple, tal com explica Tarrés, “ha permès eliminar els 1.000 albarans de feina en paper que diàriament generaven les diferents brigades i que posteriorment s’havien de introduir de forma manual a dins el sistema, amb la duplicitat de feina i els possibles errors que això comportava”. A més, és un pas més en l’aposta clara de Sant Tomàs cap a la reducció de la generació de residus.

Tac Osona treballa amb el Tac Prod i ha aconseguit eliminar el paper en la majoria de processos dels serveis de neteja, vigilància i jardineria, oferir un millor servei al client reduint el temps de resposta davant les incidències que es generen durant la prestació del servei, augmentar l’eficiència de les brigades al reduir els temps administratius que han de realitzar, i millorar el sistema de comunicació dins els serveis al disposar d’una eina per informar sobre les tasques, incidències, recursos o altre informació rellevant entre l’oficina tècnica i les brigades.

Gràcies a l’èxit que internament ha comportat la implantació del TacProd, altres empreses socials que també funcionen amb brigades de treball, han mostrat interès en la seva adquisició i s’ha iniciat la seva comercialització.

Per Tac Osona aquesta iniciativa forma part del procés de digitalització de l’entitat que compta amb el suport de l’obra social de la Fundació La Caixa, la Confederació Empresarial Espanyola d’Economia Social (CEPES) amb el Fons Social Europeu i de la Fundación ONCE.

També pot interessar-te...