25 gener, 2022

Tac Osona adquireix maquinària per arrencar un nou projecte que ampliarà les oportunitats de les persones amb discapacitat

L’empresa social de Sant Tomàs, Tac Osona comptarà amb una línia sencera de producció, per poder tirar endavant un nou projecte agroalimentari que ha de permetre ampliar les oportunitats d’inserció a les persones amb discapacitat de la comarca. Aquestes noves màquines s’instal•laran a la nau del Tac Osona a Manlleu i permetran desenvolupar tota la cadena d’elaboració del nou projecte de l’obrador de Sant Tomàs.

Està previst que a mitjans del mes de març ja estiguin totes preparades per començar a funcionar. Les persones que hi treballaran estan fent uns cursos de formació teòrics i pràctics que han de permetre capacitar-los per assolir els resultats esperats. Tal com explica el director de l’àrea de serveis industrials del Tac Osona Ruben Junquera, “l’èxit de tot projecte rau en muntar equips de treball que funcionin i el cap d’equip té un paper clau en capacitar els treballadors en cada una de les tasques que se’ls assigna i en distribuir bé les tasques segons les habilitats de cada persona”.

Actualment l’àrea de serveis industrials del Tac Osona té 135 treballadors amb discapacitat. Alguns d’ells formen part dels equips de treball estables a 13 empreses diferents i altres realitzen muntatges d’equips i tot tipus de manipulats industrials a les instal•lacions del Tac a Manlleu.

Aquest nou projecte compta amb el suport de l’obra social de la Fundació La Caixa, la Confederació Empresarial Espanyola d’Economia Social (CEPES) amb els Fons Socials Europeus, de la Fundación ONCE i el FEADER.

 

També pot interessar-te...