20 abril, 2023

Les patates de Sant Tomàs ja es poden comprar a fora d’Osona

Les bosses de patates fregides de L’obrador de Sant Tomàs ja es poden comprar, per primera vegada, a establiments de fora de la comarca d’Osona. Les patates elaborades per les persones ateses a Sant Tomàs fan el salt i ja es poden adquirir a supermercats de la cadena Bon Preu i Esclat ubicats a les ciutats d’Olot, Banyoles, Girona, Platja d’Aro, Terrassa i Sant Cugat del Vallès i a petits establiments de La Garrotxa, el Gironès i de ciutats com Manresa, El Prat de Llobregat, Moià, Tàrrega i la Vall de Boí. També es poden comprar a la botiga online de Sant Tomàs i a BonpreuEsclat supermercat-online

Es tracta d’un pas més en l’estratègia comercialitzadora d’aquest producte social del que des del mes de juliol del 2022 ja se n’han elaborat 7.369 quilos, 34.234 han estat en bosses grans i 26.130 en petites. Aquesta iniciativa amplia les oportunitats laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual oferint-los un lloc de feina en el procés d’elaboració d’aquest producte.

Actualment les patates de Sant Tomàs ja es poden trobar a més de 150 establiments comercials de tot Catalunya. On tal com explica el director de l’àrea d’empresa social de Sant Tomàs Ricard Gorgals “s’espera poder convèncer als clients tal com ha passat a la comarca d’Osona”.

Sant Tomàs és una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, a la comarca d’Osona. El projecte de les patates fregides permet crear llocs de treball per aquest col·lectiu a través del procés d’elaboració de patates fregides de qualitat fetes amb oli d’oliva verge arbequina. Actualment, dona feina a 7 persones, 5 de les quals amb discapacitat intel·lectual. Les patates fregides de Sant Tomàs han rebut diferents reconeixements com un accèssit dels premis Innovacat i un dels premis de la iniciativa B-Value que fomenta l’acceleració de projectes d’entitats socials.

També pot interessar-te...