18 gener, 2022

Calandra s’integra a la Fundació Tac Osona i eixampla les oportunitats del col·lectiu amb discapacitat intel·lectual d’Osona

La bugaderia industrial mantindrà la marca i tota l’estructura, inclosos els 70 llocs de treball, 50 dels quals ocupats per persones amb discapacitat

 

La bugaderia industrial d’iniciativa social Calandra, ubicada a Vic, ha iniciat el procés d’integració a la Fundació Tac Osona, l’empresa social de la Fundació Sant Tomàs que hauria de cloure’s previsiblement d’aquí a dos mesos. Després de quasi un any de converses, s’ha tancat un acord entre les dues institucions que passen a treballar conjuntament per donar més oportunitats al col·lectiu amb discapacitat intel·lectual de la comarca d’Osona. A través d’aquest acord, Calandra mantindrà la seva marca que passarà a integrar-se a Tac Osona i també assegura la continuïtat dels 70 llocs de treball.

Les dues institucions, amb aquesta confluència, asseguren tots els llocs de treball i sobretot afavoreixen la creació de nous vinculats a les tasques pròpies de les dues institucions que comparteixen la mateixa missió. Tal com explica el director general de la Fundació Sant Tomàs Ricard Aceves “volem aportar valor a les persones treballadores i a les seves famílies però també als equips professionals, als clients, a les entitats col·laboradores i a les administracions. En definitiva, volem fer créixer la nostra aportació a la societat no per ser més grans sinó per ser millors”.

Segons el president de Calandra Evarist Puigvila, aquest acord suposa “un creixement i una millora qualitativa per a totes les persones vinculades a Calandra ja que tindran accés als serveis socials de la Fundació Sant Tomàs com són l’habitatge, el lleure, les vacances o el servei de respir”. Amb aquesta integració, doncs, s’amplia el ventall d’oportunitats per les persones amb discapacitat que treballen a Calandra. Fins ara, es dedicaven exclusivament a l’àmbit de la bugaderia però després d’aquesta integració, si la seva situació ho requereix i a criteri dels tècnics de la institució, tindran l’oportunitat de realitzar les tasques de jardineria, neteja, cuina o serveis industrials que presta Tac Osona. De la mateixa manera, els treballadors i treballadores amb alguna discapacitat vinculades al Tac, a partir d’aquesta fusió, també podran fer tasques de bugaderia a Calandra si es considera adequat.

 

 

Calandra és una bugaderia industrial d’iniciativa social situada a Vic (Osona) que ofereix un servei integral de neteja de roba que inclou el rentat, triat, secat, planxat, plegat, empaquetat i el transport de roba de serveis sanitaris, restauració i hoteleria, indústria i roba personal i de treball. Va néixer l’any 1983 de la iniciativa de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual que volien facilitar la integració dels seus fills en el mercat laboral. Aquesta iniciativa va tenir el suport d’entitats privades i persones particulars que varen fer possible que l’empresa comencés a avançar.

El Tac Osona és el Centre Especial de Treball i l’empresa d’inserció de la Fundació Sant Tomàs. Es tracta d’una empresa social, sense ànim de lucre, que treballa per crear llocs de treball estables, ajustats a la realitat del mercat i orientats a la integració social de les persones amb discapacitat, preferentment intel·lectual, i de col·lectius amb especials dificultats d’integració de la comarca d’Osona.